Onderstaande informatie hebben wij ontvangen van de gemeente Heiloo.

 

Graag willen wij u informeren over de voortgang van de uitbreiding van Sporthal Het Vennewater. Zoals toegelicht tijdens de inloopavond op 9 juli zijn de voorbereidende werkzaamheden inmiddels gestart en zal het daadwerkelijke bouwproces na de bouwvak beginnen. Er is een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden:

Tijdelijk bouwterrein en verplaatsing entree
In de week van 26 augustus 2024 zal een groot deel van het bestaande parkeerterrein van de sporthal worden afgesloten en worden gebruikt als bouwterrein (blauwe deel op onderstaande afbeelding). Dit is noodzakelijk om de verkeersveiligheid te waarborgen. We doen dit door het bouwverkeer te scheiden van voetgangers, fietsers en kwetsbare gebruikers van de sporthal, zoals kinderen en ouderen.

De tijdelijke entree aan de zijkant van het gebouw (aan de zuidzijde, nabij de hockeyvelden) zal naar verwachting vanaf 4 of 5 september beschikbaar zijn. Tot die tijd blijft de bestaande entree in gebruik. Zie ook onderstaande afbeelding met daarop een schematische weergave van het verkeersplan.

Fietsenrekken bij de tijdelijke entree

Bij de tijdelijke entree zullen fietsenrekken worden geplaatst, zodat bezoekers hun fiets eenvoudig kunnen stallen. Deze maatregel zorgt ervoor dat de gebruikers en bezoekers van de sporthal veilig het gebouw kunnen betreden, zonder dat zij het bouwterrein hoeven te doorkruisen.

Omleidingsroute

Om de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van het gehele sportpark te vergroten, maken we een omleidingsroute naar het parkeerterrein aan de Vennewatersweg. Hoewel er nog beperkt ruimte is op het parkeerterrein bij de sporthal, vragen wij u om bij drukkere momenten, zoals in de weekenden wanneer er veel uitspelende teams naar het sportpark komen, gebruik te maken van de omleidingsroute. Verenigingen wordt ook gevraagd om hun bezoekers hierop te wijzen. Er worden duidelijke gele borden geplaatst om de route aan te geven.

 

Fietsgebruik stimuleren

Wij doen een dringend beroep op alle verenigingen om hun leden aan te moedigen zoveel mogelijk met de fiets naar het sportpark te komen. Dit helpt niet alleen om de parkeerdruk te verminderen, maar draagt ook bij aan een veiligere situatie rondom de bouwplaats.

Wat gaat er verder de komende weken gebeuren?

  • Graafwerkzaamheden en omlegging van kabels en leidingen: Vanaf de week van 9 september starten de graafwerkzaamheden en worden door Liander de nodige kabels en leidingen omgelegd om de bouw mogelijk te maken.
  • Heiwerkzaamheden: In de week van 7 oktober wordt vervolgens gestart met de heiwerkzaamheden. Dit kan enige geluidsoverlast veroorzaken, maar deze werkzaamheden zijn noodzakelijk voor de fundering van de nieuwe sporthal.

Waarom deze maatregelen?

De tijdelijke maatregelen zijn noodzakelijk om de veiligheid van alle bezoekers en gebruikers van de sporthal te kunnen waarborgen. Het scheiden van bouwverkeer en kwetsbare doelgroepen zoals sporters en kinderen is een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen die zijn vastgelegd in het veiligheidsplan. Door het bouwterrein af te schermen en een veilige loop/fietsroute te creëren, willen we ervoor zorgen dat de sporthal tijdens de bouwperiode op een veilige manier in gebruik kan blijven.

Toekomstige voorziening

Hoewel de bouwwerkzaamheden tijdelijk voor ongemak kunnen zorgen, werken we uiteindelijk toe naar een mooie, uitgebreide sportvoorziening. De uitbreiding zal ervoor zorgen dat Sporthal Het Vennewater beter kan voldoen aan de behoeften van de sportverenigingen en hun leden. Meer informatie over dit project vindt u op onze website: Bouw tweede sporthal Heiloo.

We begrijpen dat deze werkzaamheden enige hinder kunnen veroorzaken en danken u alvast voor uw begrip en medewerking. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.