Zeemacht houdt de kaarten na twee wedstrijden al niet meer tegen de borst. Opnieuw werd er met scherp geschoten, nu tegen Vennewater en voor eigen publiek dat graag terug zal komen naar De Brug, 7-4.

Wellicht dat er dit seizoen een einde komt aan de makkelijke manier waarop kansen soms werden verprutst. Niet dat er nu meteen een schuttersgilde is opgestaan in De Brug maar scherpte is er wel in de afwerking. Dat bleek twee weken geleden al bij Vios waar Zeemacht met een 4-1 zege van het parket stapte.

Dat was na de volle veertig minuten speeltijd. Tegen Vennewater, dat toch met ambities rondloopt in de eerste divisie zeker ook kansen kreeg maar slordig afwerkte, stond het nu binnen acht minuten al 4-0. Daarna stokte de productie weliswaar maar dat was niet zo zeer te wijten aan het slordig omgaan met kansen. Met name Billy Ray Zwart was in die periode vooral ongelukkig in zijn ontmoetingen met doelman Sam Klaver van Vennewater.

Daarvoor had Zeemacht met name in het eerste kwartier een spelletje op de vloer gelegd dat veel effect sorteerde. In vergelijking met Warmenhuizen deden Mitchel Leeuwenstein en Sander Beemsterboer nu niet mee en waren de toen afwezige Dion Kwast en Helder van der Eng wel van de partij. Met voor beide Polderse uitzendkrachten in de eerste helft een aandeel in de score.

Van der Eng werd bij de tweede paal gevonden door Jordy Bos voor 1-0 en Dion Kwast schoof later 3-0 binnen. Tussendoor een variatie op een corner door Sidney Schaafstra die Billy Ray Zwart liet lopen om Adri Petronia in stelling te brengen. Bos maakte er in de achtste minuut 4-0 vanen binnen het kwartier pegelde hij na een heerlijke combinatie met beginpunt Mike Zomerdijk en tussenstation Melvin Damsma ook 5-0 op het bord.

Na de 5-1 van Kep Munsterman werd het onnodig hard. Van twee kanten, want ook Zeemacht liet zich niet onbetuigd. Het kostte Adri Petronia zelfs het einde van de wedstrijd. De tweede gele en dus rode kaart was het gevolg van zijn manier van ingrijpen soms. Daarvoor kon de beschermengel van de thuisclub zich onvoldoende beheersen toen ploeggenoot Sidney Schaafstra hardhandig onderuit werd geschoffeld, met zijn hoofd tegen de bank van Vennewater leek te belanden en er voor hetzelfde geld een ernstige blessure aan over had kunnen houden.

Na de afkoeling halverwege in de kleedkamer bleef het verder tamelijk rustig op de vloer waar Zeemacht het spelletje van de eerste helft niet langer kon volhouden. Bos liet zich wel weer gelden, zelfs in de vijf minuten ondertal, om treffers van weer Munsterman, Max Eshuijs en Skip Biesterveld te neutraliseren