HZV bereidt zich alweer voor op het nieuwe seizoen 2023-2024. Dit was reden voor de vrijwilligers en bestuur van HZV om te bekijken hoe we er als vereniging financieel voor staan.

Ook hebben we, gelet op het handjevol vrijwilligers, bekeken hoe we taken minder tijdrovend kunnen uitvoeren. Resultaat zijn de onderstaande wijzigingsvoorstellen.

Goed nieuws delen we ook graag: de gemeente Heiloo heeft laten weten dat volgens planning de tweede zaal in Sporthal Het Vennewater in maart 2025 speelklaar is.

We leggen de wijzigingsvoorstellen graag ter accordering aan jullie voor tijdens de Algemene Ledenvergadering van HZV.

 

Algemene Ledenvergadering:

 

Datum:                 Maandag 12 juni 2023 om 19:30.

Plaats:                  Sporthal Het Vennewater

Agenda:

 

 1. Opening
 2. Financiële situatie
 3. Contributie seizoen 2023-2024
 4. Wijzigingsvoorstellen kleding
 5. Tweede zaal in Sporthal het Vennewater
 6. Evenementen

 

Wijzigingsvoorstellen HZV:

 

 1. Voorstel contributieverhoging

Helaas ontkomen ook wij niet aan stijgende kosten voor o.a. zaalhuur en kleding. Dit heeft tot gevolg dat we in seizoen 2023-2024 de volgende contributiebedragen in rekening brengen:

 

Contributie 2023-2024 Was: Wordt:
Gemiddelde contributie per jeugdlid € 80,-  per seizoen € 100,- per seizoen
Gemiddelde contributie per seniorlid € 100,- per seizoen € 125,- per seizoen

Het gemiddelde contributiebedrag per jeugd/senior lid is berekend op basis van het totaal aantal jeugd- of seniorenleden gedeeld door het aantal jeugd- of senioren teams.

 

De wijze van facturering blijft administratief gezien, ongewijzigd: de aanvoerders/contactpersonen van een team ontvangen één gezamenlijke factuur voor het hele team.

 

 1. Voorstel verhoging aanschaf compleet tenue per team

Het bedrag voor aanschaf van een compleet nieuw tenue voor een team (voor 3 seizoenen) bedraagt in seizoen 2023-2024: € 800.- . Een complete set bestaat uit: 8 spelerstenues (shirt, broek, sokken), 1 keepertenue incl. bal en een spelerstas.

Let op: Als er gedurende het seizoen extra sokken nodig zijn worden deze voortaan voor eigen rekening aangeschaft.

 

 1. Voorstel introductie statiegeldsysteem compleet tenue

Wij zien dat HZV elk jaar meer geld kwijt is aan het compleet houden en vervangen van kapotte shirts, broeken en sokken. Daarnaast krijgt niet ieder team het voor elkaar een teamsponsor te vinden. Dit leidt ertoe dat de vraag naar gebruikte tenues toeneemt. Ook groeien sommige jeugdleden tussentijds uit hun tenue. Dan krijgt onze kleding coördinator de vraag of er nog gebruikte tenues in voorraad zijn ter vervanging. Vanuit de duurzaamheidsgedachte vinden wij het bovendien een mooi initiatief om gebruikte tenues zo lang mogelijk te gebruiken binnen de teams. Kortom allemaal redenen om een statiegeld systeem voor de gebruikte tenues in te voeren.

 

Hoe werkt dat?

 • Heb je als team in het verleden een nieuw tenue aangeschaft? Dan krijg je voortaan bij inlevering van de complete set gebruikte tenues van het team het onderstaande bedrag (zie kolom teruggave) terug. Hoe meer seizoenen het tenue van het team is gebruikt hoe lager het statiegeld bedrag wordt.
 • Wil je als team een gebruikt tenue aanschaffen? Dan staan hieronder de aanschafkosten. Hoe langer het tenue al is gebruikt, hoe lager de aanschafkosten zijn.

 

Aantal seizoenen gebruikt Teruggave Overnamekosten
1 € 300 € 400
2 € 200 € 300
3 € 100 € 200
4 € 0 € 100
Ouder € 0 € 75

 

We hopen jullie voldoende te hebben geïnformeerd over alle nieuwe voorstellen. Heb je echter vragen neem dan contact met ons op! Tot ziens bij de ALV op 12 juni a.s.!